… är inte alltid en självklarhet. Ibland kommer det som en blixt från en klar himmel & ibland blir det bara inte av – även om tanken om något nytt finns där, långt bortom vardagen. Det är inte en självklarhet att följa sitt hjärta och sin innersta tanke för det finns så många saker att ta hänsyn till. Saker som ligger bortom jaget. För hur går det att motivera en känsla, ett driv och en önskan? Att ställa det mot ett bra arbete med mycket ansvar och en trygg (så tryggt något nu kan vara numera) inkomst, semester och sjukersättning. Att byta allt detta, det kända och det invanda är inte en självklarhet.

För mig hade tanken om ett uppbrott funnits under en längre tid. När jag satt på möten på min förra arbetsplats och väntade på min tur att föredra ett ärende så kunde tanken plötsligt komma “Nä, nu säger jag upp mig!” samtidigt som jag såg mig omkring på mina kollegor, arbetskamrater och i vissa fall, goda vänner. Det handlade aldrig om dem, vad de gjort eller inte gjort. Det handlade alltid om migsjälv. Mina drömmar och ambitioner.

Jag är mamma till en helt underbar tjej med diagnoserna Prader Willi syndrom & HDR syndrom.IMG_0235 Båda syndromen är sällsynta & min dotter är unik då hon är den enda personen – i världen – som har fått denna diagnos. För drygt ett år sedan blev jag sjukskriven. Inte pga av utbrändhet på arbetet. Nej, jag var så trött. Så genuint trött efter att i flera år inte fått möjlighet att sova mer än ett få sammanhängande timmar och under den sista tiden varit måltavla för dotterns utåtagerande beteende. Det är inte lätt att bibehålla lugnet, närvaron och perspektivet medan slagen haglar, håret slits och tänder gröper sig in i armarna. Så under min sjukskrivning gjorde jag det jag tycker allra mest om – jag var ute i trädgården och jobbade. Jag grävde nya rabatter, jag slet och körde jord i skottkärra, jag planterade och kände hur min kropp vaknade till liv. Så plötsligt en dag stannade jag upp. Mitt i ett tag med skyffeln. Sen kände jag att jag log & så sa jag högt “Självklart!!! Det är det jag ska göra!!!”.IMG_1744

Så föddes Vevle Consulting & jag började resan att ändra mitt liv.

Att ändra sitt liv…

2 thoughts on “Att ändra sitt liv…

 • 24 augusti, 2016 at 21:58
  Permalink

  Du är fantastisk! Ibland måste man våga hoppa för att vinna….du kommer lyckas fint på din nya resa!

  • 24 augusti, 2016 at 23:48
   Permalink

   Tack Susanne!!! Det är en svår väg där jag måste balansera min dotters integritet mot hur det faktiskt är att vara förälder till ett barn med särskilda behov. Vi slåss, vi våndas och vi är rädda men vi slutar aldrig att älska!

Comments are closed.