En av höjdpunkterna i min dotters liv är de gånger hon får åka till Liseberg! Ett paradis (även för personer med särskilda behov) med personal som verkligen ser sina kunder. 👍

Personalen i gästservice berättade att Liseberg fr.o.m. i år efterfrågar ett intyg att ledsagare behövs. Kan vara en rimlig begäran, tänker jag, då en ledsagare får fritt inträde Liseberg 22 majoch ett åkpass.

Väl hemma igen så gick jag in på Lisebergs hemsida för att läsa mer och ser då att det står “vi ser gärna att behovet av ledsagare styrks med intyg eller annan form av dokumentation…” men inte vem som är godkänd att utfärda ett sådant (habilitering, specialistläkare, kommunen, försäkringskassan, närstående) eller vad det bör innehålla.

Inte alltid lätt att göra rätt som närstående & speciellt när det gäller att tolka kryptiska icke-budskap🙂. Så inget annat att göra än att kontakta Liseberg samtidigt som jag hoppas att det inte ska mynna ut i ett moment 22 där ingen vill intyga och ingen egentligen har mandat att fråga.

 

En höjdpunkt!