Vilket år 2016!

Det var året då jag tog ett steg närmare framtiden! Efter att ha arbetat inom Polisen i nästan 15 år så var det dags att förändra livet. Jag kastade mig ut i det okända genom att starta mitt företag Vevle Consulting. Å vilket år det har varit!!!

Jag har föreläst, jag har tvivlat, jag har debatterat, intervjuats, jag har hållit workshops, jag har skrattat & gråtit, jag har arbetat i trädgårdsbranschen hos Hartills Trädgårdar men framförallt så har jag känt mig fri, lycklig & rik!

Vänner

Jag inser hur rik jag är som har så många vänner. En del nya, andra seminya & många som följt mig sedan barnsben hemma i Lomträsk, Överkalix. 

Ni har alla på ert sätt berikat mitt liv, gett mig nya perspektiv och påmint mig om gamla. Vi har arbetat sida vid sida i ur & skur. Svettats. Skrattat & förfärats. Vi har vandrat i fjällen, gråtit i gemensam tystnad, pratat hela nätter & gett varandra kraft att möta det nya. Vi har frusit i jakttorn, pratat strunt vid elden & spejat medan dagen grytt. Vi har oroat oss för våra barn, för deras barn & undrat hur det går för dem som vi inte har kontakt med. Vi har stöttat & peppat varandra i vårt företagande, våra val men framförallt i glädje & sorg.

Det tänker jag på nu när det nya året närmar sig.

Glädje

Jag hoppas att du upplevt glädje! Du vet, sån där glädje som spritter i kroppen, suger i magen och kräver ett skratt! Ren, oförställd glädje! Den är värd allt smör i Småland, sin egen vikt i guld och all makt i världen. Den är oersättlig och omöjlig att bemästra! Den är en sann rikedom som inte går att köpa för pengar.

Det tänker jag på nu när det nya året närmar sig.

Sorg

Året har också inneburit sorg. Sådan sorg som river och förtär. Att stå bredvid & se människor man älskar kämpa mot sjukdom, för livet & ändå förlora- det gör ont. Ont ända in i benmärgen. Men min smärta är intet mot de älskade som lämnas kvar, de som möter en vardag som inte är en var dag. Där sorg blandas med förtvivlan, ilska och ensamhet. Där minnen blir en styrka & sorgen en tröst.

Det tänker jag på nu när det nya året närmar sig.

Självständighet

 “Stäng dörren! Jag kan sjääälv… Bye Bye!“, vänder sig min dotter om & ropar till mig där jag står för att se så allt går bra när hon ska gå i de hala trapporna ner till taxin medan hon balanserar med alla saker.

Inom mig ler jag förnöjt. Hon kan åka taxi utan ledsagare och jag intalar mig att det är ett bra mått på självständighet. Självständighet är så viktigt för alla oss. Att vi ska klara oss själva utifrån våra egna förutsättningar.

Det tänker jag på nu när det nya året närmar sig.

Egna förutsättningar

Det här året har fyllts av information om indragen personlig assistans för funktionsnedsatta personer. Vi har mött en verklighet där äta, gå på toaletten & att andas inte längre anses vara ett grundläggande behov. Vi har sett svaga grupper ställas mot varandra medan främlingsfientligheten, rädslor & hat genomsyrat sociala medier. Ett år då egna förutsättningar blivit synonymt med vad andra tycker du är värd.

Det tänker jag på nu när det nya året närmar sig.

Nya året 2017!!!

Nu är det dags att lämna det gamla bakom sig & sikta framåt mot ett nytt år. Jag undrar vart vi kommer att gå, du & jag? Kanske vi tar olika vägar, kanske vi väljer bort något och lägger till något annat, kanske vi kommer att känna glädje & sorg, förhoppning & förtvivlan.

Hur det än blir så hoppas jag att vi går på en väg vi valt själva, en väg som leder oss framåt oavsett hur många kurvor & backkrön som kommer i vår väg.

År 2017.

Jag längtar efter dig & hälsar dig välkommen in i mitt liv!

 

Så jag säger till år 2016 som min dotter sa till mig: Ibi Fors

Stäng dörren! Bye bye!

/Pia @Vevle Consulting

img_1937

Stäng dörren! Bye bye 2016!

2 thoughts on “Stäng dörren! Bye bye 2016!

 • 30 december, 2016 at 19:25
  Permalink

  Vilken bra text…innehållsrik, men ändå så enkel att förstå!
  Gott Nytt 2017! Kram Susanne

  • 31 december, 2016 at 00:06
   Permalink

   Tack Susanne!! Önskar dig & din familj ett Gott Nytt 2017!

Comments are closed.