När humöret pendlar mellan euforisk lycka till nattsvart olycka – då varje blick, varje ord kan utlösa en härdsmälta, när tröttheten förlamar och tankarna bäddas in i en dimma – ja, då gäller det att bryta mönstret och skapa ett rum av förväntan fylld med små förändringar och spännande äventyr. Försiktigt med stillsamma rörelser försöka få kontakt i exakt rätt ögonblick, i exakt rätt tonläge och rätt ansiktsuttryck. Då. Då kanske vi når ett lugnt mellanläge där vi alla kan vila en stund – var göra det bättre än sovandes på marken i ett tält?

Ett tältäventyr var vad vi behövde.

Först gällde det att gå på upptäcksfärd för att hitta tältet som sällan används bara för att upptäcka att pinnarna, de var minsann på promenad någon annanstans! Så då fick vi gå en till runda i alla hus på jakt & när de väl var tillrätta gick det lätt – vi behövde bara säga till John så kom tältet på plats😄

Under Tjejerna tältartiden hämtade vi liggunderlag, fårskinn, täcken, kuddar, mera kuddar & ännu mera filtar! Att sova på marken innebär inte att det behöver vara oskönt, tänkte jag, medan Olivia sa “du är galen, mamma! vad betyder det här egentligen?” .

Att ligga i ett tält en sen kväll & kika ut genom öppningen, tätt ihop med två hundar & min dotter, lyssnandes på deras andetag samtidigt som regnet öser ner. Det är ett äventyr som skapar frid.

Allt är lugnt.

Trädgårdsäventyr

Tältäventyr

2 thoughts on “Tältäventyr

 • 11 juli, 2016 at 14:35
  Permalink

  Vad roligt att höra om den lyckade tältnatten med alla dina fina flickor 👍👏

  • 11 juli, 2016 at 20:08
   Permalink

   Tack Eva!
   Jag kom ihåg de nätter vi tältade med våra föräldrar. Spänningen. Björnen som gick förbi tältet medan vi sov & hur vi spanade in spåren på morgonen. De vuxna som satt utanför tältmynningen & pratade till sena natten. Hur vi låg inne i tältet & fnissade. Det var långt bättre än alla vatten rutschkanor som går att uppbringa! Det är spänningen i det naturliga jag vill att mina flickor ska få uppleva & som jag älskar!

Comments are closed.