Jag är så otroligt stolt att jag var med & föreläste på premiären för Min LYXDAG!

Min LYXDAG är en stiftelse som grundats av Margareta Lunde Martinsson med syfte att sätta lyx och flärd på världskartan för personer med en intellektuell funktionsnedsättning.

Under dagen fick besökarna pröva på allt från hårstyling och nagelfix via sång och dans till massage och mode.

Underbar känsla!

Det var extra underbart då Olivia besökte Lyxdagen med en av personalen från korttids! Det var en fantastisk känsla att stå på scenen och prata om massagens betydelse och hur vi har använt oss av massage för att stärka Olivias muskler samtidigt som hon satt i publiken. Vi vinkade till varandra innan jag började prata och när jag berättade för publiken att min dotter sagt att det är okey att jag pratar om detta så sa Olivia “Jaaa”. Mitt hjärta svämmade över av stolthet!

Förberedelser & planering

Bakom den lyckade dialogen ligger en bra och genomtänkt planering. Två veckor innan föreläsningen pratade jag med Olivia och frågade om det var okey att jag berättade om massagen “Det är okey mamma!” fick jag till svar. Då det inte var klart om det skulle vara möjligt för korttids att åka till Min Lyxdag så nämnde vi det inte något närmare förrän vi fick besked att Olivia och en personal skulle åka.

När John åkte och träffade Olivia på lördagmorgon så hade han med min presentation som jag skrivit ut. Han berättade om den och gav bilderna till Olivia så hon själv fick se dem innan alla andra “Det är okey pappa, jag redan vet. Barbro berättat”, fick han som svar.  På korttids hade de också pratat om dagen och att jag skulle vara där och prata om massage. När jag mötte Olivia så berättade jag att jag skulle visa en bild när hon var pytteliten och fick då en glad men något uttråkad blick tillbaka med svaret “Jag vet mamma. Det är okey… du är tjatig”.

Glädje!

Det blev en dag med många intressanta möten men framförallt en dag fylld av glädje! Den glädje jag så hos

Margareta Lunde Martinsson & Pia Vevle

de personer som besökte dagen rotar sig långt inne i hjärtat!

Men för mig var det bästa när Oliva svepte förbi mig efter att hon hade fixat håret med siktet inställd på att få massage. Hon strålade i kapp med både lyx och flärd utan att ha tid att ägna mig en tanke!

Det är det bästa betyg av alla!!!

Här kan du läsa mer om Min LYXDAG

 

Lyx och flärd!